Fabrikant van elektrische in hoogte verstelbare bureaus ...

Ergonomie


Conset  biedt een ergonomisch verantwoorde oplossing ten aanzien van het stijgende aantal gevallen van rugklachten die worden veroorzaakt door intensief computergebruik. Een bureau van ConSet maakt het mogelijk om uw werkhouding op een eenvoudige wijze aan te passen.

 

Door regelmatig van werkhouding te veranderen voorkomt u herhaalde éénzijdige slijtage aan uw spierstelsel en uw gewrichten. Er is geen wettelijke eis die aangeeft dat u een elektrische zit/sta tafel dient te hebben, echter is het wel zo dat de wet vermeld dat het mogelijk moet zijn om uw werkhouding te kunnen veranderen en dat de werkplek zo ingesteld moet kunnen worden dat ieder individu er op een juiste manier aan kan werken.

 

Voor alle EU-landen geldt dat ze moeten voldoen aan de EN 527-1 normering. (voor tafels en bureaus, deel 1, gebruik)

 

Er zijn een aantal richtlijnen voor, én meningen over, het correct positioneren van uw bureau in combinatie met uw stoel. De experts zijn het echter over één ding eens, en dat is dat regelmatig van houding kunnen veranderen het allerbelangrijkste is. Hieronder ziet u enkele vuistregels die u helpen bij het maken van de juiste keuze voor een zit/sta tafel:  

  • De tafel moet in hoogte verstelbaar zijn zodat hij aan het individu aangepast kan worden en dat het mogelijk is om monitor, toetsenbord en muis op geschikte hoogte geplaatst kunnen worden.
  • De tafel moet voldoende diep zijn (min. 80cm) zodat de monitor op de juiste gebruikers afstand geplaatst kan worden. Ook is het van belang dat wanneer de muis gebruikt wordt, de gehele onderarm op tafel kan rusten.  
  • De tafel moet voldoende breed zijn zodat er aan beide kanten van het toetsenbord voldoende aflegruimte overblijft.
  • Onder de tafel moet er voldoende ruimte aanwezig zijn zodat de poten vrij kunnen bewegen.
  •    

Indien u meer informatie over de mogelijkheden wilt ontvangen, kunt u contact met ons opnemen per telefoon of e-mail:

 

033-277 92 60 / info@conset.nl





ConSet Homepage Nederland



loader



ConSet Benelux B.V. | De Stuwdam 51 | 3815 KM Amersfoort | Nederland +31 (0)33 277 92 60 info@conset.nl